click here to read online 

Animal Rights This Week

שלום,

לפניך גיליון 343 (26.1.2008)

  1. פעילות
  2. חדשות
  3. חוק, משפט והחקלאות האמריקאית, 2007
  4. פינת התזונה: מרק עגבניות עם אורז ועדשים
בברכה, צוות אנונימוס  

לתגובות | אתר אנונימוס | הסרה מהרשימה | הירשמו לאנונימוס באמצעות טופס מאובטח

פעילות 

לפעול באנונימוס

פגישת היכרות עם אנונימוס תתקיים ביום ב', 28.1.2008, בשעה 18:30, במשרד אנונימוס בתל-אביב. משך הפגישה כשעה וחצי, והיא מיועדת לבני/ות 16 ומעלה שמעוניינים להתנדב בעמותה. לפרטים: 03-6204878

 

דרוש מעצב גרפי

לאנונימוס דרוש/ה מעצב/ת גרפי מנוסה לעזרה בהתנדבות בעיצוב הפרסומים והאתר של העמותה, עם שליטה מלאה ב-photoshop ,indesign ,freehand  וכד', ונכונות להתחייב לפרויקט ספציפי אחד לפחות. לפרטים: אבימור avimor@anonymous.org.il

 

דרושים מרצים

לאנונימוס דרושים/ות מרצים מתנדבים עם ניסיון משמעותי בהדרכה/הוראה, להרצאות על זכויות בעלי-חיים בפני נוער בצפון הארץ ובדרום, עד פעמים אחדות בחודש, לפי תוכנית נתונה. לפרטים: רותם rotvia@gmail.com או 03-6204878

 

פרסומות לחלב ולבשר בבית-הספר

בבית-הספר שלך או של ילדיך מפרסמים מוצרים מן החי? חברות מזון מחלקות טעימות של מוצרי בשר או חלב? מפיצות מידע תזונתי? מחלקות מתנות? כל זה לא חוקי. אם נתקלתם בפרסום כזה, אנא פנו אלינו: טל' 03-6204878 או info@anonymous.org.il

 

הצהרת זכויות בעלי-החיים

חותמים על הצהרת זכויות בעלי-החייםלמידע נוסף

 

תזונה בהרצליה

ביום ו',  1.2.2008, בשעה 10.30, יקיים מרכז לב אוהב (אבטליון 2\3 הרצליה) הרצאה בנושא מזון טבעוני נא (raw) וסדנה ללא בישול ואפייה. יוכנו סלטים, מנה מ'בשר שקדים', גבינה מקשיו, קיש מעלי תרד ועוגה. 230 ₪. פרטים: גיליה 09-9509944  054-4509944

 

כדאי לכתוב: נגד ציד

לקראת סוף "עונת הציד" – ירי בחיות בר בחסות החוק – העיתונות מלאה בכתבות על ציד (ראו במדור החדשות). בכתבה "אמא הרגה אווזה" (סופשבוע מעריב, 25.1.2008, עמ' 53-50) מתארת טל שניידר נשים שיורות באווזים ובחיות אחרות בארצות-הברית. הכתבת מנסה להציג את הציד כפעילות מרגשת ומושכת לנשים, תוך התעלמות מהחיות הנפגעות והרחבה בתירוצי ציד, כגון הטענה שהאווזים שהתרבו "מזהמים את הסביבה. מחרבנים בכל מקום [...] חייבים לחסל אותם". כדאי להגיב לכתבה במחאה על תעמולת הציד שבחרה מערכת העיתון לפרסם ללא ביקורת. נקודות אפשריות לכתיבה:

  • על רקע התרבות-היתר העצומה של בני-אדם וזיהום הסביבה האדיר שהם גורמים, האשמת האווזים ב"פשעים" כאלה היא תירוץ עלוב לטבח.
  • הכתבת התעלמה מכך שהסיבה להתרבות מינים צמחוניים בארצות-הברית היא חיסול הטורפים הטבעיים – וגם זאת בידי ציידים, שהורגים כדי להציג לראווה את ה"הישג" שלהם.
  • בניגוד לתעמולה שבכתבה, בפועל ציידים מרבים לפצוע חיות, אם מתוך החטאה ואם בגלל פיזור כדוריות העופרת. החיות הפצועות גוססות לאט.
  • עם כל ההסתייגות מציד, צריכת בשר ממשקים חקלאיים, בידיים נקיות לכאורה, אחראית לפגיעה הרבה יותר קשה בחיות.
לתגובות: סופשבוע, מעריב, קרליבך 2, תל-אביב. פקס: 03-5632065 דואל: sofash@maariv.co.il  

 

סרט: McLibel

ביום ה', 31.1.2008, ב-18:00, יוקרן בסינמטק ראש פינה (רח' דוד שו"ב) סרטה התיעודי של פראני ארמסטרונג, "מקלייבל", המספר על שני פעילי סביבה, שהחלו להפיץ בשנות ה-80 עלוני הסברה נגד מקדונלד'ס ונאבקו בניסיונות התאגיד להשתיקם. הכניסה חופשית.

 

הרצאות

אנונימוס מקיימת ללא תשלום הרצאות מבוא לזכויות בעלי-חיים, המותאמות לגיל חטה"ב וביה"ס התיכון. ניתן להזמין גם הרצאות בשפה הערבית באזור טייבה והמרכז. פרטים – הודיה: odididi@gmail.com ;03-6204878

 

מחלקים בתל-אביב

חלוקת חומרי הסברה למען בעלי-חיים במשקים ולעידוד צמחונות מתקיימת בימי ד' בשעות 19:30-17:00, במרכז העיר. לפרטים: שי 03-6204878

 

דוכני הסברה מחוץ לתל-אביב

אנונימוס מקיימת הכשרה להסברה יעילה ולהתנסות בדוכן תחת הדרכה. בתוכנית: פגישות חודשיות בת"א במשך 6-3 חודשים. בוגרי התוכנית יקבלו ציוד לדוכן במקום מגוריהם.

להצטרפות: 03-6204878  4animal.r@gmail.com

 

תורמים לאנונימוס – ומקבלים זיכוי ממס

ניתן לתרום לאנונימוס ולהזדכות על התרומה בתשלום מס ההכנסה ("סעיף 46") ב-35% מסכום התרומה. לקבלת הזיכוי, מלאו טופס 116 וצרפו את הקבלות מאנונימוס.

תורמים באמצעות טופס מאובטח; או שולחים אלינו פרטי התקשרות.

 

מידע על פעילויות קבועות ; לוח הדרושים/ות של אנונימוס

לוח היכרויות לטבעונים/ות ולצמחונים/ות ; פורומים לזכויות בעלי-חיים: תפוז; נענע


חדשות

הארץ (ניו יורק טיי) שפים הורגים. בכתבה "להסתכל לסטייק בעיניים" (גלריה, 21.1.2008, עמ' ד3) מספרת ג'וליה מוסקין על שפים מפורסמים, המתעניינים בצמצום סבלן של החיות שהם מבשלים. כדי להעביר את המסר, השף ג'יימי אוליבר ערך בשידור הדמיות של תנאים חקלאיים תעשייתיים, כולל הרג תרנגולת.

לתגובות: הארץ, זלמן שוקן 21, תל-אביב 61001. פקס: 03-6810012 דואל: letters@haaretz.co.il

 

nrg מעריב רעל. בכתבה "על כלבים, חתולים ורעל עכברים" (23.1.2008) מסבירה הווטרינרית סמדר טל מהו "רעל עכברים", כיצד הוא פוגע בקרישת הדם, מהם הסימפטומים של ההרעלה ומה לעשות במקרה שחיה הורעלה.

 

nrg מעריב ניסויים בחיות. בטור "סייג למדע – מוסר" (21.1.2008) מביע אהוד פלג את דעתו על האופן שבו יש להתייחס לניסויים בחיות: "המדענים אינם יכולים לנהוג כמשתייכים למערכת נורמטיבית אחרת; הם כפופים למערכת כללי ההתנהגות של החברה הישראלית. מן הדין, אפוא, שיישמו את המבחנים המוסריים שנקבעו בחוקי היסוד של המדינה ובפסיקתו של בית המשפט הגבוה לצדק – מבחן התכלית הראויה ומבחן המידתיות."

 

חיות בר

ynet בשורה לחזירי חיפה. בכתבה "צו מניעה נגד ציד חזירי בר בחיפה" (24.1.2008) מדווח ארז ארליכמן, שבית-המשפט המחוזי בחיפה אסר בצו מניעה זמני על רשות הטבע והגנים ועל עיריית חיפה לירות בחזירי בר בשטח העיר. הדיון התקיים בעקבות ערר שהגישה עמותת תנו לחיות לחיות על החלטת בית-משפט השלום, שהתיר ירי.

 

מעריב נגד ציידים/בוקרים. בכתבה "חומה אנושית נגד ציידים" (24.1.2008, עמ' 12) מוסר אסף זלינגר שעונת הציד תסתיים ב-26 בינואר, ומאחר שאסור לירות בזמן שיש אנשים בשטח, בחברה להגנת הטבע מבקשים מהציבור להגיע למאגרי המים כדי להגן על הברווזים בעצם הנוכחות במקום. יש להעיר כי מאחר שציידים רבים פועלים בניגוד לחוק, כדאי להגיע למאגרים גם בהמשך החורף. בכתבה "ציד הציידים" (גל"צ, 24.1.2008) מוסיף יואב כהן ש-117 תיקים פליליים נפתחו השנה נגד ציידים. פקחי רשות הטבע והגנים מצטרפים לירי בחיות בר, בטענה שללא הירי, החקלאים יהרגו ברעל חיות רבות יותר.

 

ציידי חוחיות. שני ציידי חוחיות שנתפסו ב-12.1.2008 על-ידי הרשויות בציד ליד הכינרת, נתפסו שוב בשעת מעשה, שבוע בלבד לאחר מכן. מרשות הטבע והגנים נמסר ל-ynet:  "'בחיפוש שנערך ברכבם מצאנו בתא האחורי כלוב ובו חוחית פיתיון. למרבה הצער, החשודים שברו לה את שתי הרגליים ואת אחת הכנפיים על מנת לקשור אותה לרשת ובאמצעות קולות המצוקה שלה, משכו חוחיות נוספות אל המלכודת'." למרות העברה החוזרת, הציידים שוחררו. המשטרה הסתפקה בכך שאסרה עליהם להגיע לגולן, אף על-פי שחוחיות ניתן לצוד ברוב חלקי הארץ.

מקורות
אלי אשכנזי, "שבוע אחרי שנתפסו: ציידי החוחיות חזרו לפעול בצפון", הארץ, 20.1.2008.
ארז ארליכמן, "שני ציידי חוחיות נעצרו פעמיים בתוך שבוע", ynet ,20.1.2008. 

 

ynet ציידי אווזים. בכתבה "חשד: צייד ירה למוות באווזים נדירים בשפלת יהודה" (22.1.2008) מדווח ארז ארליכמן על צייד בעל רישיון ציד, שהרג חמישה אווזים לבני-מצח (מין מוגן) ופצע אווז נוסף במאגר תימורים. הצייד הרג עופות נוספים ביום אסור לציד, ואלמלא נוכחותו של צלם טבע במאגר, לא היה נתפס. העונש המרבי שיקבל, במידה שימוצו נגדו ההליכים המשפטיים, הוא קנס בסך אלפי שקלים, שאינו מרתיע.

מקור נוסף: אסף זלינגר, "הציידים חיסלו את זן האווזים הנדיר", מעריב, 22.1.2008, עמ' 14.

 

ynet  עמודי חשמל. בכתבה "בשורה לדורסים: חברת החשמל חוזרת למגן עמודים" (23.1.2008) מדווח ארז ארליכמן כי בעקבות פנייתו של ח"כ גדעון סער לשר התשתיות, בנימין בן-אליעזר, הכריז השר כי חברת החשמל תחדש את רכש מתקני המיגון, המונעים התחשמלות ציפורים. בחברת החשמל טוענים שהסכום שהוקצב, 1.8 מיליון שקלים, יאפשר למגן 540 עמודים תוך שלוש שנים.

 

הארץ (גרדיאן) לוויתנים. ברשימה "חייו של פיראט גאה" (25.1.2008. עמ' ב1) מספר פול ואטסון מ-Sea Shepherd Conservation Society על פעילותו בתור "פיראט" המנסה להציל לוויתנים מידי הציידים היפניים.

 

צרכנות

nrg מעריב פרסום זבל. בכתבה "ג'אנק פוד" – רק מתשע בערב" (20.1.2008) מדווחת שני מזרחי שוועדת השרים לענייני חקיקה אישרה לקריאה טרומית את הצעת החוק של ח"כ אורית נוקד, המגבילה פרסום ג'אנק פוד לילדים – מהלך העשוי להפחית את צריכת המוצרים מן החי בארץ. את סיווג המוצרים תקבע ועדה ציבורית בראשות שופט בית-משפט מחוזי בדימוס.

 

ynet תפו"א. בסקירה "20 קטנות על....תפוחי אדמה" (24.1.2008) מגישה מיכל קריסטל 20 עובדות על תפוחי אדמה, בדגש על ההיסטוריה של המאכל.

 

יומן חייתי 14 בערוץ 98 ב-HOT וב-YES, בימי ג', ה' ב-23:30


חוק, משפט והחקלאות האמריקאית, 2007

ארצות-הברית היא המרכז העולמי של החקלאות התעשייתית ולכן גם המרכז העולמי של הפגיעה בבעלי-חיים. כמו בכל שנה, גם בשנת 2007 העדיפו המחוקקים והשופטים האמריקאים להתעלם ממיליארדי החיות שבמשקים, אולם יש עניין מיוחד במקרים יוצאי-הדופן. 

 

שיבוט
בסוף שנת 2003 קבע מינהל המזון והתרופות (FDA) כי מוצרים שמקורם בחיות משובטות בטוחים למאכל אדם, ובדצמבר 2006 פרסם FDA מסמך הקובע שלא ניתן להבחין בין מוצרים כאלה לבין מוצרים מחיות שהורבעו בשיטות הרגילות. במהלך שנת 2007 קיבלה הסוכנות תגובות מהציבור בנושא, ובכלל זה יותר מ-150,000 התנגדויות, שרובן התמקדו בחשש מפני בטיחות לצרכנים. ב-FDA לא השתכנעו: ב-15.1.2008 פרסמה הסוכנות דו"ח חדש, החוזר על הטענה שאין סכנה במוצרים מחיות משובטות ומצאצאיהן. יותר ממחצית מבין תגובות הציבור עסקו בצורך לסמן מוצרים מחיות משובטות, אולם FDA מסרב לחייב סימון, בטענה שאין הבדל חומרי בין חיות משובטות לחיות שנוצרו ברבייה רגילה.

 

גישת הקונגרס שונה. בדצמבר 2007 נחקק חוק הדוחק ב-FDA ובמשרד החקלאות להמשיך לחקור בנושא ולשמור על המורטוריום בעניין שיווק חיות משובטות וצאצאיהן. הסנאט קיבל גם גרסה של חוק המשק (Farm Bill) ובה דרישה למחקר נוסף בטרם יוכל FDA להגיע להחלטה סופית בנושא, ודרישה לסימון חובה למוצרים מחיות משובטות וצאצאיהן; חקיקה זו לא הושלמה. יש לציין שבקליפורניה עבר חוק הדורש סימון מוצרים כאלה, אולם המושל שוורצנגר הטיל עליו וטו.

 

בארצות-הברית יש כ-600 חיות משובטות, ברובן בקר. הטכנולוגיה עדיין לא משתלמת, אולם כאשר היא תתפתח, מדובר באסון לחיות. הארגון HSUS מסכם מחקרים עדכניים בחיות משובטות: החיות סובלות משיעור גבוה של לידת ולדות מתים, מוות בגיל צעיר, חסימות מעיים, סוכרת, גידים קצרים, דפורמציות בכפות הרגליים, מערכת חיסונית מוחלשת, בעיות בתפקוד הלב, המוח, הכבד והכליות, מצוקה נשימתית ובעיות במערכת כלי הדם. שיעור ההצלחה בשיבוט בקר עמד ב-2003 על 5%, והפונדקאיות סבלו מניתוחים חוזרים ומעוברים מוגדלים. מוות הוא תופעה נפוצה בפונדקאיות עקב סיבוכי הריון.

חזירים משובטים בתמונת פרסומת של חברת השיבוט PPL Therapeutics

 

פרות קורסות
בראשית אוקטובר נכנס לתוקפו איסור קבוע בעניין פרות ופרים שאינם מסוגלים לעמוד בזמן הבדיקה שנערכת לפני השחיטה: כעת אסור לשחוט אותם במשחטה ולהכניסם ל"שרשרת המזון". המדובר בדרך-כלל ב"פרות קורסות" שנשלחות לשחיטה ממשקי חלב. האיסור הקבוע בא במקום איסור זמני שקבע משרד החקלאות לאחר גילוי ספגת המוח (מחלת "הפרה המשוגעת") במדינת וושינגטון, בסוף שנת 2003. המניע לאיסור איננו עניין בסבלן של הפרות, אלא חששם של צרכני הבשר מכך שפרות שקרסו סובלות מספגת המוח. עם זאת, האיסור מועיל לפרות כי הוא ממתן את התמריץ הכלכלי שיש לחקלאים ולסוחרי בקר לגרור לשחיטה פרות שאינן מסוגלות לעמוד וללכת. אולם זהו איסור מוגבל. הוא אינו מתייחס לפרות שקרסו במשק, ברכב או במכלאה, והוא אינו מחייב להמית חיות כאלה במקום. לכן גם לאחר האיסור ימשיכו לגרור ממקום למקום פרות שקרסו. כמו כן, האיסור אינו מתייחס לחיות מלבד בקר, אף על-פי שגם קריסה של חזירים היא תופעה נפוצה למדי. הצעת חוק פדרלית המתייחסת לחסרונות אלה, נתונה בהליכים מתמשכים.

פרה שקרסה לאחר ניצולה בתעשיית החלב מובלת לשחיטה (Farm Sanctuary)

 

שחיטת סוסים
בשנת 2007 נפסקה באופן רשמי שחיטת סוסים למאכל אדם בארצות-הברית. בשנת 2006 נשחטו 100,800 סוסים בשלוש משחטות הנמצאות בבעלות זרה; בשר הסוסים נשלח לייצוא. שתי משחטות הסוסים שפעלו בטקסס באופן לא חוקי – נסגרו, ובינואר אשרר בית-המשפט את החוק הטקסאני האוסר מכירת בשר סוסים למאכל אדם. באפריל גם עבר שם חוק האוסר סחר בסוסי בר ובחמורי בר ושחיטה מסחרית שלהם.

בתמונה: שחיטת סוס בארצות-הברית (HFA)

 

בתחילת 2007, נותרה משחטת סוסים פעילה אחת בארצות-הברית: Cavel International שבאילינוי. ארגוני הגנה על בעלי-חיים ניהלו קרב משפטי עם משרד החקלאות על סגירת המשחטה. לאחר גמגומים בראשית השנה, ב-24 במאי נכנס לתוקפו חוק האוסר לשחוט סוסים למאכל אדם בשטח אילינוי. המשחטה ניסתה לערער על החוק – ונדחתה. בית-המשפט הבהיר, ש"למדינות יש אינטרס לגיטימי להאריך את חיי החיות שלהן", וכן לקדם "יחס הומאני לחברינו בעלי-החיים." סגירת המשחטה באילינוי לא הצילה את כל סוסי ארצות-הברית: רבבות מהם (30,000 בשנת 2006) נשלחים לשחיטה בקנדה ובמקסיקו, וככל הנראה החוק החדש הביא לעלייה בהיקף המשלוחים לחו"ל. מה שנדרש הוא חקיקה פדרלית, האוסרת סחר בסוסים למטרות שחיטה עבור מאכל אדם. הצעת חוק כזו מתעכבת בקונגרס.

זנב סוס משתלשל מתוך רכב בהובלה למשחטה (The International Fund for Horses)

 

תעשיית הפרווה
שני חוקים חדשים לטובת חיות בתעשיית הפרווה נחתמו השנה במדינת ניו יורק, הצורכת פרווה יותר מכל מדינה אחרת בארצות-הברית. בסוף אוקטובר נכנס לתוקפו חוק האוסר הרג או הימום של חיות "נושאות פרווה" באמצעות חישמול – אחת משיטות ההרג האכזריות הנהוגות בתעשייה.

 

ב-13 בנובמבר נכנס לתוקפו חוק נוסף, הקובע כי כל מוצר פרווה (בגד או קישוט) שנמכר במדינה צריך לשאת סימון "פרווה אמיתית" (real fur) וכל מוצר עם חיקוי פרווה צריך לשאת סימון "פרווה מזויפת" (faux fur). חוקים דומים כבר קיימים במסצ'וסטס ובוויסקונסין; הצעת חוק דומה הוגשה בקונגרס וכן במדינת דלאוור. חוקים אלה נועדו לסגור פרצה בחוק הפדרלי, המחייב לסמן מוצרי פרווה רק אם ערכם עולה על 150 דולר. כיום, כאשר המוני מוצרים זולים שכוללים חלקי פרווה מיובאים מסין, הפרצה בחוק משמעותית: להערכת הארגון HSUS, אחד משבעה מוצרי פרווה אמיתית אינו טעון סימון לפי החוק הפדרלי. במהלך השנה בחנו חוקרי הארגון מוצרים שנמכרו על-ידי יצרני ביגוד גדולים עם הסימון "פרווה מזויפת", ובדיקות המעבדה העלו שבמקרים רבים התווית שקרית ומדובר בפרוות של שועלי רקון ושל כלבי בית. HSUS בדק מוצרי פרווה של היצרנים הגדולים, ומצא כי 80% מהם מכילים פרוות שועלי רקון (שמקורן בסין), ואפילו לא אחד מהם סומן באופן מדויק.

בתמונה: שועל בכלוב של תעשיית הפרווה (HSUS)

 

ניסיונות חקיקה נועזים
כמה ניסיונות לחוקים מתקדמים כמקובל באירופה נערכו השנה, ללא תוצאות בינתיים. ארגונים בקליפורניה יזמו "חוק מניעת אכזריות לחיות משק", במטרה להביאו למשאל עם (במקום לסמוך על המחוקקים) בבחירות הקרובות. לשם כך יש צורך דחוף ב-650,000 חתימות של תושבי קליפורניה. הצעת החוק אוסרת כליאת חיות באופן שאינו מאפשר להן להסתובב בחופשיות, לשכב, לעמוד או למתוח את אבריהן במלואם. אם תתקבל ההצעה, היא תביא לאיסור על כלובי הריון לחזירות, תאים ל"עגלי חלב" וכלובי סוללה לתרנגולות בתעשיית הביצים.

 

במדינות וושינגטון ודלאוור עלו הצעות חוק (שנמצאות עדיין בדיון) האוסרות כליאת תרנגולות ונקבות אחרות של "עופות משק" בתוך כלובים, שבהם אין להן אפשרות למתוח כנפיים במלואן מבלי לגעת בתרנגולות אחרות או בקירות. בוושינגטון עלתה גם הצעת חוק לאיסור על כליאת עגלים בתאי בידוד וכליאת חזירות הרות בכלובי הריון, ודרישה לספק לעגלים ולחזירות מקום לשכב, למתוח אברים בחופשיות ולהסתובב.

 

עונשים זעירים – אם בכלל
שני משפטים נדירים נגד משקים מתועשים, שעליהם דיווחנו בתקווה בשנה שעברה, הסתיימו במפח נפש. בינואר הסתיים משפט נגד משק חזירים גדול מאוהיו, Wiles Farm. הארגון HFA תיעד בפירוט, בווידיאו ובכתב, התעללות שיטתית בחזירים, אשר כללה, בין השאר, מכות עד מוות, הרעבה, ירי, והזנחת חזירים שטובעים בשתן ובצואה. השופט המחוזי היה עוין מלכתחילה וסירב לעצור את הנאשמים. הוא אמנם קיבל את נתוני החקירה כעובדות, אולם פסק שברוב המקרים – למשל, תליית חזירים חיים בצווארם ממלגזה (בתמונה) – לא מדובר בהתעללות המנוגדת לחוק. המשפט הסתיים בקנס בסך 200 דולר בלבד למנהל המשק.

 

המשפט שניהל הארגון Compassion Over Killing נגד חברת לולי הביצים הענקית Esbenshade Farms מפנסילבניה, הסתיים בזיכוי מלא של בעלי הלול. הארגון הציג תיעוד מפורט של צפיפות קיצונית בלול והזנחה קשה, ובכלל זה ציפורים שהשתפדו על סורגים בולטים וגוויות מרקיבות בכלובים. השופט המחוזי פסק שתנאים אלה חוקיים כל עוד הם מופנים נגד "חיות משק". כדברי הארגון, השופט שכתב את חוקי המדינה כדי להגיע למסקנה זו. מסתבר שוב ושוב שלא רק המחוקקים בארצות-הברית מתעלמים מבעלי-חיים בתעשיות החקלאיות, אלא גם השופטים.

רשימת המקורות לכתבה תצורף עם פרסומה באתר אנונימוס

פינת התזונה
מרק עגבניות עם אורז ועדשים

החומרים
8-6 עגבניות
בצל בינוני
חצי כוס אורז
חופן עדשים כתומות
2 כפות רסק עגבניות
מעט כוסברה קצוצה
כף שמן (עדיף שמן זית)
תבלינים: כף פפריקה מתוקה, כף מרק בטעם עוף (מן הצומח), חצי כפית פלפל שחור, תיבולית בסגנון הודי (אופציונאלי)

 

ההכנה

  1. חותכים את העגבניות לחצאים, מוציאים את הגרעינים עם כפית, ומגרדים אותן בפומפייה לתוך קערה.
  2. קוצצים את הבצל דק ומטגנים בסיר עד להזהבה.
  3. מוסיפים את העגבניות המרוסקות לבצל וממשיכים לטגן מעט.
  4. מוסיפים את רסק העגבניות ובוחשים היטב עד להסמכה.
  5. מוסיפים 2 כוסות מים (עדיף רותחים) ומביאים לרתיחה.
  6. מוסיפים את כל התבלינים.
  7. שוטפים את האורז ואת העדשים ומוסיפים למרק.
  8. מבשלים בין חצי שעה לארבעים דקות על אש בינונית, ומוסיפים מים רותחים לפי הצורך.
  9. מוסיפים את הכוסברה הקצוצה כ-10 דקות לפני שהמרק מוכן.

 

מתכון: גיל סרוסי

 

מערכת זכויות בעלי-חיים השבוע: אריאל צֹבל (עורך), כנען עוזיאל, כרם אביטל

לתגובות: info@anonymous.org.il. אין להשיב (reply) לכתובת השבועון!

אנונימוס: ת.ד. 11915 תל-אביב, מיקוד 61119. טל' 03-6204878 פקס 03-6204717

גיליונות קודמים ניתן לקרוא בארכיון

להרשמה לאנונימוס באמצעות טופס מאובטח

אם בכוונתך להחליף כתובתך, עדכן/י אותנו

אם אינך רוצה לקבל גיליונות נוספים, לחץ/י כאן