נגישות
חיתמו על העצומה
חקירה סמויה ב'דבאח' - בית המטבחיים הגדול במדינה
הצטרפו לאתגר ונסו טבעונות ל22 יום בליווי תזונאיות קליניות וטבעונים ותיקים. והכל - בחינם!

מה אפשר לעשות

* לשתף * לחתום * להחרים * ללחוץ למיצוי הדין * לתרום * למחות * להצטרף לפעילות *

מה הפעילות שלך לשינוי?

1. לשתף את ממצאי התחקיר

בעלי החיים בתעשיות המזון חשופים להתעללות חסרת גבולות רק משום שרוב האנשים עדיין לא משערים בכמה סבל כרוך הבשר שהם קונים. חלקנו מעדיפים להאמין למחצה באגדות הילדים על הפרות הרועות באחו עד יום השחיטה ההומאנית, וחלקנו יודעים משהו על תעשיית הבשר האמיתית - אבל רק מעטים משערים את מה שמתגלה בכל תיעוד אקראי במשחטה, מדגרה או רפת. חשוב שכולנו נדע על מה אנחנו משלמים ונחליט עם מה אנחנו משלימים. 

  • הצטרפו לדף אנונימוס בפייסבוק וקבלו עדכונים שוטפים בנוגע להתפתחויות בקמפיין ובקמפיינים נוספים להגנת בעלי חיים, ואפשרויות לשתף ולהפיץ ממצאים בולטים מהתחקיר שנחשפו ושייחשפו בהמשך

2. לחתום על העצומה

הצטרפו לדרישה משר החקלאות לפעול להתניית רישיונות הפעילות של המשחטות בשקיפות - ובמיוחד כשמדובר בכאלה שכבר נתפסו מתעללות שיטתית בבעלי חיים. חיתמו על העצומה החדשה שקוראת להתקין מצלמות פיקוח שישדרו לאתר אינטרנט ייעודי.

3. להחרים את המתעללים 

כדי לעצור את ההתעללות שנחשפה בתחקיר צריך להפסיק לשלם למתעללים. ב"דבאח" נשחטים כמחצית מהעגלים והכבשים בישראל, ו"תוצרי" המשחטה נמכרים באינספור חנויות ומסעדות, ותחת שלל מותגים. בין היתר, בשר שנמכר ברשתות השיווק שופרסלאושר עד ויינות ביתן מקורו בבית המטבחיים "דבאח".

מה אפשר לעשות
כמה מותגים המשווקים בשר ממשחטת "דבאח": רשתות השיווק "שופרסל", "אושר עד" ו"יינות ביתן", מותג הבשר "עטרה" (בעל כשרות המהדרין של בד"צ בית יוסף) ומסעדת הבשר "אנגוס". 

אך הממצאים שעלו מהתחקיר, מחרידים ככל שהיו, אינם חריגים. הם הנורמה בתעשייה שרואה בבעלי החיים סחורות. ב"אח התאום" של "דבאח", בית המטבחיים הענק אדום אדום שחולק איתו את שוק הבשר והשחיטות בארץ, התגלו ממצאים מחרידים לא פחות. וכך גם בתחקירים סמויים שערכנו במדגרות, בלולים, במשלוחים החיים מאוסטרליה, במשחטות עופות ואפילו במפעלי הרג ועיבוד של דגים.

מה אפשר לעשותזה לא פשוט לשנות הרגלי אכילה ולוותר על מוצר שהורגלנו לייחס לו תכונות חיוביות רבות כמו בשר, אבל זה אפשרי, והיום גם קל מאי פעם. יותר ויותר אנשים בעולם ובישראל עושים זאת - לפי הסקר האחרון מדובר ביותר ממיליון ישראליות וישראלים - ויוצרים שינוי חסר תקדים. הצטרפו אלינו לחרם על תעשיית הבשר - ויחד נעצור את תעשיית העינויים הזו.

אתגר22 הוא פרויקט ייחודי שמסייע להתנסות בטבעונות ל-22 יום בליווי ותמיכה של צוות מדריכים ותזונאיות מנוסה. מוזמנים להירשם - ההשתתפות חינם

4. ללחוץ למיצוי הדין

מה אפשר לעשות* שתפו את התחקיר בדף של שר החקלאות אורי אריאל בפייסבוק (אפשר בתגובות) ובקשו ממנו (בנימוס) לפעול לסגירת המשחטה המתעללת ולפעול להצבת מצלמות פיקוח במשחטות. תחקיר זה מצטרף לתחקירים על "אדום אדום" ו"זוגלובק", והמחדלים החוזרים מעידים על בעיות מובנות באכיפה. לכן יש לחייב התקנת מצלמות פיקוח במשחטות שישדרו ברציפות לאתר אינטרנט ייעודי, שיאפשר צפייה בצילומים לכל הפחות לווטרינרים ולנציגי ארגונים להגנת בעלי-חיים. רק שקיפות תוכל לרסן את ההתעללות חסרת המעצורים הנהוגה במקומות אלה כלפי בעלי החיים. 

* שתפו את התחקיר בדף הפייסבוק של משטרת ישראל ודרשו (בנימוס) שחוק צער בעלי חיים, הקובע עונש של עד 3 שנות מאסר לעבירת התעללות אחת - יתחיל להיאכף ברצינות. מנהלי "דבאח" והווטרינרים האחראיים לפיקוח עליה צריכים לתת את הדין על ההתעללות האיומה בבעלי חיים שהתרחשה בה מדי יום.

5. לתרום

עיזרו לנו להמשיך לחשוף את ההתעללות שעוברים בעלי חיים במתקנים הסגורים של תעשיית הבשר! באפשרותכם לייעד את תרומתכם לצוות החקירות שלנו.

  • לא יכולים לתרום עכשיו? אולי תרצו לעגל לטובה את מה אפשר לעשותאגורות העודף מהקניות שאתם עורכים בכרטיס אשראי לטובת בעלי החיים במשקים?

6. להפגין

בעקבות התחקיר במשחטת "דבאח" - יוצאים להפגנה בדרישה לסגור את המשחטה, להעמיד לדין את המתעללים, ולחייב התקנת מצלמות פיקוח בכל המשחטות >> ניפגש ביום רביעי 10.6 בשעה 18:00 בשדרות בן-ציון פינת קינג ג'ורג' >> דף האירוע בפייסבוק

7. למחות

כיתבו לרשתות השיווק שקונות בשר מ"דבאח" ודרשו מהן לנתק את קשריהן עם המשחטה המתעללת:

מה אפשר לעשות

8. להצטרף לפעילות

הצטרפו אלינו למאבק בעינוי החפים מפשע. המאבק למען יחס צודק לבעלי החיים אינו מאבק פשוט או קצר, אבל לכל אחד מאיתנו יכולת עצומה להשפיע ולהציל רבבות חיים.

שמתם לב שהחלפנו את השם? יש לנו גם אתר חדש. לאתר אנימלס (לשעבר אנונימוס לזכויות בעלי חיים) >>