יום ללא בשר 2007
ביום ג', 20.3.2007, נחגג היום הבינלאומי ללא בשר (Meatout). ביום זה, המצוין מאז 1985 ביוזמת הארגון האמריקאי FARM, נערכות פעילויות הסברה שונות לקידום הצמחונות: דוכני הסברה והפצת מידע על חקלאות בעלי-חיים ועל יתרונות התזונה הצמחית, חלוקת מזון צמחי, הרצאות, סרטים ועוד. השנה צוין היום בקרוב לאלף מוקדים בכל מדינות ארצות-הברית, ובלמעלה מ-25 מדינות נוספות באירופה, באפריקה, בדרום אמריקה ובמקומות נוספים. אנונימוס, המפעילה דוכני הסברה קבועים בתכיפות גדולה במספר ערים, הוסיפה לכבוד היום הבינלאומי דוכן מזון לחלוקה ברחוב. המנות התבססו על סייטן (חלבון חיטה). רצועות סייטן שהושרו במשך מספר שעות ברוטב סויה ובתבלינים, והוקפצו עם בצל, שום ורסק עגבניות – הוגשו בפיתה, וזכו לתגובות נלהבות מהעוברים והשבים, ששמחו לקבל את חוברת הצמחונות של אנונימוס בפה מלא.
כמה רשמים מצולמים מהאירוע:
גם בירושלים נחגג היום הבינלאומי ללא בשר, במזנון עשיר ברחוב, בהפקת פורום הצמחונות והטבעונות בנענע:
"במהלך היום הבינלאומי ללא בשר המצוין בכל העולם, ינסו פעילים לעורר את המודעות לנזקים שגורמת תעשיית הבשר הן לצרכניה האדוקים – והן לחיות. 'ככל שיותר אנשים ידעו על הסבל המחריד שעוברים בעלי-חיים במשקים המתועשים, הם יבינו שצמחונות היא הבחירה המוסרית המתבקשת', אומרים בעמותת אנונימוס"
"פרה? קדושה! - 'יום ללא בשר' בישראל ובעולם", ynet (ידיעות אחרונות), 20.3.2007.
"החיות שאנו אוכלים נולדות, שורדות ונשחטות בסבל נורא. גופן מעוות, מקוצץ, מלא באנטיביוטיקה ובהורמונים. לכבוד 'היום הבינלאומי ללא בשר', מחלקת עמותת אנונימוס לאפה צמחונית"
"יום השוארמה", nrg מעריב, 20.3.2007.
"היום יצוין ברחבי העולם 'יום ללא בשר'. גם בישראל ינסו הצמחונים להעלות את המודעות לסבל החיות ולבריאות הטמונה בירקות"
"למה שווארמה אם אפשר סויארמה?", וואלה!, 20.3.2007.
"גם בישראל מציינים את היום בחלוקת מזון צמחוני לציבור. בישראל הורגים בכל שנה מעל מאתיים מיליון בעלי חיים רק בשביל לייצר בשר עוף"
הדר פרבר, "היום: יום בינ"ל ללא בשר", Nfc 20.3.2007.