אקולוגיה וגלובליזציה
וגלובליזציה של תיעוש בעלי-חיים
אלברט איינשטיין
משקים תעשייתיים לגידול בעלי-חיים הם מהגורמים העיקריים למשבר הסביבתי. כך לפי דו"ח מפורט של האו"ם שבדק את ההשפעה של תעשיות הבשר, החלב והביצים על איכות הסביבה. לפי הדו"ח, תעשיות המזון מן החי הן גורם מרכזי להתחממות כדור הארץ ואחראיות ל-18% מפליטות גזי החממה כתוצאה מפעילות אנושית (יותר מאשר כל התחבורה גם יחד: באוויר, בים וביבשה). דו"ח של מכון Worldwatch מנובמבר 2009, אשר נכתב ע"י שני יועצים סביבתיים לבנק העולמי, העריך ששיעור פליטות גזי החממה מתעשיות המזון מהחי אף גבוה יותר ומגיע ל-51%.
אימוץ התפריט המערבי עתיר הבשר במדינות כגון הודו וסין גורם להחרפת המשבר הסביבתי. 70% מהיערות שנכרתו באמזונס הפכו לשטחי מרעה לבקר, וגידולי מספוא (מזון לבעלי-חיים) תופסים חלק ניכר מן השארית. הרס היערות משמיד את בית הגידול של אלפי בעלי-חיים, ולכן תעשיית הבשר היא אחד הגורמים העיקריים לצמצום המגוון הביולוגי.
ייצור מזון מן החי בעולם הולך ומצטופף אינו בר-קיימא, לא רק בשל זיהום מים וקרקע בפסולת ממשקים תעשייתיים, ממשחטות וממפעלים לעיבוד בשר, אלא גם בשל הבזבוז האדיר הכרוך בשימוש בדגנים, קטניות ומים מתוקים להאכלת ולהשקיית בעלי חיים במקום לצריכה אנושית ישירה. רק חמישית מהמזון הנצרך על-ידי מיליארד וחצי בני-בקר בעולם הופך לבשר אכיל, וגידול מזון צמחי מספק פי 10 עד 21 יותר חלבון ליחידת שטח מאשר ייצור בשר.
עם התחזקות ההכרה בכך שהמשבר הסביבתי הוא משבר קיומי, הולכות ומתרבות הקריאות להפחתה בצריכת הבשר למען שיפור איכות הסביבה מצד האו"ם, ארגונים ירוקים ורשויות ממשלתיות ברחבי העולם.