סדנת היכרות עם טבעונות, מאי 2012
ביום רביעי (23.5.2012) ארגנה אנונימוס סדנת היכרות עם טבעונות. לאחרונה יותר ויותר אנשים נחשפים לטעמים המוסריים למעבר לתזונה טבעונית, ולמידע רב בנושא. הסדנה באה לתת מענה לאנשים המעוניינים במעבר לטבעונות, אך אינם יודעים כיצד לבצע אותו.
הסדנא תוכננה במקור במתכונת מצומצמת, המיועדת לכ-15-20משתתפים. לאור הביקוש הרב הורחבה הסדנא והותאמה ל- 90 משתתפים. נרשמים רבים נוספים הועברו לרשימת המתנה לסדנאות דומות שיתקיימו בעתיד. סנדאות נוספות מתוכננות כעת גם בירושלים ובחיפה.
את החלק הראשון של הערב העבירה תום סיון, בעלת "בלוג הבישול הטבעוני המודולרי", כותבת קבועה במדור "שני צמחוני" של ynet ואם לתינוקת טבעונית. חלק זה הסברים שונים על התפריט הטבעוני הסטנדרטי, פירוט לגבי קבוצות המזון והיכרות עם מגוון מוצרים. בחלק זה העבירו המדריכים בין החניכים קטניות ודגנים מסוגים שונים, חלבון סויה בצורות וטעמים שונים, אריזות של סייטן, קציצות עדשים ואוקרה של טבע דלי, ארוחות מוכנות על בסיס חלבון סויה של שפעמן וגבינה צהובה טבעונית של טופו יפני. ניתנו גם טעימות של מעדני סויה וחלב סויה בטעמים שונים. סיון אף לימדה את המשתתפים להכין חביתת קמח חומוס, על פי המתכון שבבלוג שלה, וענתה על שאלות שונות, למשל, בנושא הדבקת מאפים ללא ביצה, בניית תפריט טבעוני עתיר חלבון, או איך למצוא אוכל טבעוני מוצלח כאשר סועדים בחוץ.
בחלק השני של הערב הוגשה ארוחת ערב טבעונית, שכללה מנות חמות: סוירמה (פתיתי סויה מטוגנים עם בצל וירקות), המבורגרים וקציצות, אצבעות שניצל סייטן, חמין צמחוני, עדשים שחורות, סושי, סלט לוביה קר, סלט קינואה, פטריות יער ושקדים ואנטיפסטי, ולקינוח הוגשו עוגות שוקולד, פאי תפוחים, כדורי שוקולד ובננות עם רוטב מייפל.
הערב נסגר בהרצאה מפי כרם אביטל, בעלת B.Sc במדעי התזונה, המשלימה בימים אלו את התמחותה כתזונאית קלינאית. בהרצאתה הסבירה אביטל כיצד לבנות את התפריט הטבעוני בצורה בריאה ומאוזנת. הוצגו היתרונות הבריאותיים של תזונה מהצומח, עמדת ארגון התזונה האמריקאי בנושא, הסברים מפורטים לגבי חלבון, ברזל, סידן ואומגה 3, וכן הוסבר מדוע אין לחשוש מצריכה של סויה על בסיס קבוע.