כפרות התשע"ד בעיתונות
לאחר שלפני שנתיים, הצטרף לראשונה לארגונים המבקרים את הפגיעה בתרנגולות גם ארגון דתי, "בחמלה, חרדים מתנדבים למען החיות", השנה התפרסם ב-ynet טור דיעה של חבר הכנסת הדתי הרב דב ליפמן הקורא להימנע מהשימוש בתרנגולים במסגרת מנהג הכפרות ("גלו קצת חמלה: אל תשתמשו בתרנגול לכפרות", 8.9.2013). הרב ליפמן הדגיש כי לשימוש בתרנגולים התנגדו גם פוסקים בולטים כגון הרשב"א והרמב"ן, וכי בהתנגדות לשימוש בתרנגולים אין משום התנגדות למנהג הכפרות עצמו, שאותו ניתן לקיים גם בדרכים אחרות, ללא פגיעה בבעלי-חיים:
קריאתו של הרב ליפמן התפרסמה גם בתקשורת החרדית, ("ח"כ דב ליפמן: לא לעשות כפרות בתרנגולים", כיכר השבת, 8.9.2013).
גם השר להגנת הסביבה, עמיר פרץ, הצטרף לקריאה להימנע מהשימוש בתרנגולים. בכתבה "השר פרץ: הימנעו משימוש בתרנגולות למנהג הכפרות" (וואלה!, 8.9.2013) מצטטת לי בן שי את דבריו של פרץ: "יום כיפור הוא יום של חשבון נפש ודווקא ביום זה אין מקום לגרום סבל לכל כך הרבה בעלי חיים. ישנן דרכים הרבה יותר אנושיות לקיים את מנהג הכפרות ואני קורא לציבור להפסיק את ההתעללות הקשה הזו". הכתבה אף הזכירה את התנאים הקשים שבהם העופות מובלים ומוחזקים בשווקים לקראת טקס הכפרות.
בכתבה "שלטים נגד שחיטת תרנגולות בטקסי הכפרות" (mynet, 15.9.2013 ) סוקרת מיכל ירון את פעילות עמותת אנונימוס להפצת כרוזים היוצאים נגד השימוש בתרנגולים ומזכירים התנגדות של פוסקים למנהג (הכרוזים ניתנים להזמנה דרך עמותת אנונימוס).
בנוסף לפעילות לתיעוד ולמניעת המנהג, השנה גם הצליחו פעילים לזכויות בעלי-חיים להציל מספר לא מבוטל של תרנגולים שהובלו לשווקים במטרה לשמש במנהג הכפרות. בדף הפייסבוק veganfriendly דווח ב-13.8.2013 כי 395 תרנגולים חולצו על-ידי פעילים.
ביקורת גם על תעשיית העוף והביצים
העיסוק התקשורתי במנהג הכפרות היווה גם הזדמנות להפנות את הזרקור להתעללות השגרתית שעוברים התרנגולים במסגרת תעשיות המזון. בטור דיעה של פעיל אנונימוס, דדי שי, שהתפרסם ב-Mako, מבקר את הצביעות בהתמקדות דווקא במנהג הכפרות ומזכיר שההתעללות העיקרית בתרנגולי הכפרות היא דווקא לא במסגרת טקס הכפרות, אלא בגידול שלהם במשקים של תעשיות הבשר והביצים, שמהם הם מגיעים:
גם טור של אביב לביא בגלובס (13.9.2013) הזכיר את הקשר בין הכפרות לניצול של תרנגולים בתעשיות המזון: