יום ללא בשר 2009
מאז שנת 1985, מציינים ב-20 מדינות ברחבי העולם ובכל מדינות ארצות-הברית "יום ללא בשר" (Meatout) במטרה להעלות את המודעות הציבורית לחשיבות המזון מן הצומח ולהשלכות המוסריות, הבריאותיות והסביבתיות של תעשיית הבשר. אנונימוס ציינה השנה את "יום ללא בשר" בחלוקת מזון טבעוני חינם בתל-אביב ובירושלים.
המארגנים הדגישו, שביום זה הצרכנים אינם מתבקשים לצמצם את תפריטם אלא להרחיבו: "להגדיל את מגוון הקטניות, הדגנים, הירקות והפירות שאנו צורכים, וגם להכניס למטבח חומרי גלם חדשים. סייטן כבר בישלתם? ומה לגבי טמפה? ואצות זה לא רק סושי! כולנו יודעים שבריא יותר לצרוך תפריט מגוון, אבל בדרך-כלל מתקשים לעשות זאת ונותרים עם תפריט פחות או יותר קבוע. זו הזדמנות לצאת מהשגרה, לגלות יצירתיות ולהכיר מנות חדשות, שאפשר יהיה לאמץ גם בשאר ימות השנה."
האירוע זכה לסיקור נרחב בעיתונות. בין הכתבות שפורסמו, ynet הגיש ארבעה מהמתכונים הפופולאריים ביותר של בודהה בורגרס; nrg מעריב פרסם סקירת אתרי צמחונות וטקסט קלאסי של טולסטוי ובו תיאור חוויות ממשחטה ומחשבות על אכילת בשר ועל צמחונות; ובוואלה! התפרסמה כתבה נוקבת על היתרונות הבריאותיים של הצמחונות.
בדוכנים הוגשו כריכים עם נקניק טופו, כריכים עם שניצל סייטן, וכן ממרחי קישואים, חצילים ופטריות על בסיס טחינה, בתוספת סלט ושווארמה סייטן. את הממרחים הכינה מרינה מאנונימוס, הנקניק מתוצרת טבע דלי, ומוצרי הסייטן הוכנו ונתרמו על-ידי בודהה בורגרס.
ארז, פעיל אנונימוס, מספר חוויות מהאירוע:
בכלל, השווארמה הסתמנה כלהיט של האירוע. זוג מבוגרים התלהבו כל-כך מהשווארמה כי הם משתדלים להפחית בצריכת בשר, עד שהם הוציאו פנקס ורשמו שמות וכתובות של חנויות טבע, ואמרו שיעשו ארוחה מזה לכל הנכדים שלהם."