נגישות
facebook
youtube
instagram
אנונימוס בפייסבוק
חדש באתר
הזמינו למקום עבודתכם/ן מפגש עם אנשי תקשורת ותרבות, הכולל תוכן מעשיר, חווייתי ומעורר מחשבה, על האוכל שלנו >> >>>
מוצרי חלב שהופקו מכבשים נהנים מתדמית פסטורלית וטבעית, אך המציאות של תעשיית חלב הצאן בימינו רחוקה מכך מאוד. צוות החקירות שלנו תיעד את המתרחש באחד הדירים הגדולים בישראל, בקיבוץ גבע, שהחלב המופק בו משמש לייצור גבינות צאן של "תנובה". צפו ושתפו בעיקרי ממצאי התחקיר, שנחשף בחדשות "כאן" >> >>>
ב-9.9.17 יצעדו מגן מאיר ועד לכיכר רבין 30,000 אנשים וישמיעו את קולם של בעלי החיים באשר הם. בואו לעשות איתנו היסטוריה >> >>>
שווה קריאה
היתרונות, המגרעות והשורה התחתונה. משקים מעטים בארץ זכאים להשתמש בתווית "ביצי חופש" או "ביצים אורגניות", והם מספקים כאחוז אחד בלבד מכלל צריכת הביצים בישראל. שאר הביצים בישראל מגיעות מתרנגולות הכלואות בכלובים זעירים ("כלובי סוללה"). אין כל קשר בין "ביצים אורגניות" בכלל ו"ביצי חופש" בפרט לבין מותגים וכותרות פרסומיות כגון "ביצי משק טריות", שהן ביצים מלולי סוללה, על אף הציור המטעה על האריזה. >>>
העינוי מאחורי התדמית הידידותית. תעשיית הצמר נהנית מתדמית ידידותית: רבים מאמינים בטעות כי גז הצמר מקל על כבשים. אולם בפועל, הגז מתבצע באלימות, פוצע את הכבשים, בחורף מותיר אותן ללא כל הגנה מהקור ובקיץ חושף את עורן לפגיעת השמש הקופחת. זן הכבשים הנפוץ ביותר בתעשיית הצמר, המרינו, עבר מניפולציות גנטיות שנועדו לפתח קפלי עור רבים. הפרשות ולכלוכים מצטברים בין קפלי העור וגורמים לזיהומים קשים, ולביצוע ה"מיולסינג" האכזרי בגופן במטרה להפחית מחומרת הבעיה. כשתפוקת הצמר פוחתת נשלחות הכבשים למסעות ימיים ארוכים ומייסרים, כדי להישחט בצדו השני של כדור הארץ. >>>