הקשר בין איכות הסביבה לתעשיית הבשר
משקים תעשייתיים לבעלי-חיים הם מהגורמים העיקריים למשבר הסביבתי. כך קבע דו"ח מפורט של האו"ם שבדק את ההשפעה של תעשיות הבשר, החלב והביצים על איכות הסביבה. לפי הדו"ח, תעשיות המזון מן החי הן גורם מרכזי להתחממות כדור הארץ ואחראיות ל-18% מפליטות גזי החממה כתוצאה מפעילות אנושית (יותר מאשר כל התחבורה גם יחד: באוויר, בים וביבשה). דו"ח של מכון Worldwatch מ-2009, העריך ששיעור פליטות גזי החממה מתעשיות המזון מהחי אף גבוה יותר ומגיע ל-51%.
70% מהיערות שנכרתו באמזונס הפכו לשטחי מרעה לבקר, וגידולי מספוא (מזון לבעלי-חיים) תופסים חלק ניכר מן השארית. הרס היערות משמיד את בית הגידול של אלפי בעלי-חיים, ולכן תעשיית הבשר היא אחד הגורמים העיקריים לצמצום המגוון הביולוגי. ייצור מזון מן החי בעולם הולך ומצטופף אינו בר-קיימא, לא רק בשל זיהום מים וקרקע בפסולת ממשקים תעשייתיים, משחטות ומפעלים לעיבוד בשר, אלא גם בשל הבזבוז האדיר הכרוך בשימוש בדגנים, קטניות ומים מתוקים להאכלת בעלי חיים במקום לצריכה אנושית ישירה. רק חמישית מהמזון הנצרך על-ידי בקר הופך לבשר אכיל, וגידול מזון צמחי מספק פי 10 עד 21 יותר חלבון ליחידת שטח מאשר ייצור בשר. לעומת זאת, סגירת כל משקי החי בעולם - היתה יכולה לבלום שינויי אקלים הרסניים ולפנות שטחי קרקע עצומים בגודל של כמה אוסטרליות.