סמינר אנונימוס, אוגוסט 2009
הסמינרים של אנונימוס פונים לקהל הגדל והולך שכבר נקלט במהלך הפעילות השוטפת של העמותה. הסמינרים מספקים לקהל הכשרה מסודרת להרחבת הפעילות ומפגש המאפשר לחלוק ניסיון עם פעילים אחרים ולהנות מחברתם של אנשים בעלי עניין דומה. כ-35 איש השתתפו בסמינר 2009, חלקם בעלי ניסיון בפעילות עצמאית בלבד במקום מגוריהם, וחלקם שותפים לדוכני ההסברה או לעבודה במשרד אנונימוס. תוכנית מיוחדת בסמינר נערכה עבור צוות המרצים של אנונימוס, שהתכנס לדון בתוכנית ההרצאות. זאת בעקבות התאוששות תוכנית ההרצאות השנה, לאחר השפל שגרמו השביתות במערכת החינוך בשנת 2008.
הסמינר כולו התקיים בבית-הספר הדמוקרטי "קהילה" שברחוב ברנר בתל-אביב. הרצאות וסדנאות רבות כבר שוכללו בסמינרים קודמים (ניתן לקרוא על כך בסקירות: 2005, 2006, 2007 ו-2008). ההרצאות התמקדו בבעלי-חיים במשקים חקלאיים, בקמפיינים ברחבי העולם ובתכנון קמפיינים, ובהיבטים אקולוגיים של תעשיות החי. נושאי הסדנאות היו הסברת רחוב (כגון דוכנים) עם סימולציות, הסברה דרך האינטרנט, פעילות בבית-הספר, טבעונות במשפחה, ונושא חדש – הכרת צוותי העבודה באנונימוס ודרכי ההשתלבות בפעילות העמותה.
ההיבט התזונתי קיבל בסמינר דגש מיוחד בזכות תפריט טבעוני מגוון ובריא – וזוהי ההזדמנות להודות לחברת "טבע דלי" על תרומת המבורגרים, נקניקים ושווארמה (כולם מן הצומח, כמובן). עוד נערכו הרצאת תזונאית, התנסות בבישול טבעוני וחלוקת חוברת מתכוני הסמינר, שכמה מהם הוצגו עם ניתוח המרכיבים התזונתיים. נביא כאן מתכון ומידע על מנה אחת בסדנה "להיות טבעוני בריא", שהכינה סטודנטית למדעי תזונה, כרם אביטל:
חומרים ל-6 מנות
7 עלי חסה
חצי כוס עלי בייבי
רבע כוס עלי נענע
2 עגבניות
פלפל צהוב
פלפל אדום
תפוח ירוק
חצי כוס נבטים
כוס גרגרי חומוס מבושלים
כוס ברוקולי מבושל
2 כפות זרעי חמניה
2 כפות שמרי בירה
4 כפות פשתן טחון
2 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
שן שום כתושה
מלח
הכנה
מידע תזונתי
הסלט מכיל 160 קלוריות, 7 גרם חלבון, 7 גרם שומן, 14 גרם פחמימות, 2 מ"ג ברזל ו-76 מ"ג סידן. יש בו גם מגוון גדול של ויטמינים, נוגדי חמצון ומינרלים. אפשר לפרט על כל מרכיב תזונתי בנפרד, אך המסר החשוב הוא לגוון בצריכת ירקות שונים – כך תוכלו להיות בטוחים שתקבלו את כל הוויטמינים הנחוצים.
לפניכם מידע על היתרונות העיקריים של מרכיבי הסלט: גרגירי חומוס עשירים בחלבון ובברזל (אפשר להחליפו בקטניות אחרות, שחלק מהן ניתן להנביט ולאכול ללא בישול); נבטים הם מקור עשיר לשלל ויטמינים, נוגדי חמצון ומינרלים, במצב זמין מאד לעיכול (מומלץ להשתמש בכל סלט בנבטים מסוג אחר); זרעי חמניה הם מקור עשיר באבץ; שמרי בירה עשירים בחלבון ובברזל; פשתן טחון עשיר בחומצת שומן אומגה-3 (יש לטחון את הפשתן בסמוך לזמן האכילה!); שמן זית עדיף על שמנים אחרים, אך גם ממנו יש לצרוך במתינות; מיץ לימון עשיר בנוגדי חמצון ובוויטמין C.
צילומים: אור אמבר
הסמינר כולו התקיים בבית-הספר הדמוקרטי "קהילה" שברחוב ברנר בתל-אביב. הרצאות וסדנאות רבות כבר שוכללו בסמינרים קודמים (ניתן לקרוא על כך בסקירות: 2005, 2006, 2007 ו-2008). ההרצאות התמקדו בבעלי-חיים במשקים חקלאיים, בקמפיינים ברחבי העולם ובתכנון קמפיינים, ובהיבטים אקולוגיים של תעשיות החי. נושאי הסדנאות היו הסברת רחוב (כגון דוכנים) עם סימולציות, הסברה דרך האינטרנט, פעילות בבית-הספר, טבעונות במשפחה, ונושא חדש – הכרת צוותי העבודה באנונימוס ודרכי ההשתלבות בפעילות העמותה.
ההיבט התזונתי קיבל בסמינר דגש מיוחד בזכות תפריט טבעוני מגוון ובריא – וזוהי ההזדמנות להודות לחברת "טבע דלי" על תרומת המבורגרים, נקניקים ושווארמה (כולם מן הצומח, כמובן). עוד נערכו הרצאת תזונאית, התנסות בבישול טבעוני וחלוקת חוברת מתכוני הסמינר, שכמה מהם הוצגו עם ניתוח המרכיבים התזונתיים. נביא כאן מתכון ומידע על מנה אחת בסדנה "להיות טבעוני בריא", שהכינה סטודנטית למדעי תזונה, כרם אביטל:
סלט ירקות עשיר
אפשר ורצוי להתייחס לסלט כמו ארוחה בפני עצמה ולא כעוד תוספת. המתכון שלפניך הוא רק דוגמא אחת לסלט, ובסופו אפשרויות והצעות גיוון.חומרים ל-6 מנות
7 עלי חסה
חצי כוס עלי בייבי
רבע כוס עלי נענע
2 עגבניות
פלפל צהוב
פלפל אדום
תפוח ירוק
חצי כוס נבטים
כוס גרגרי חומוס מבושלים
כוס ברוקולי מבושל
2 כפות זרעי חמניה
2 כפות שמרי בירה
4 כפות פשתן טחון
2 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
שן שום כתושה
מלח
הכנה
- חותכים לחתיכות קטנות את הירקות.
- מוסיפים את החומוס, הזרעים, שמרי הבירה שמן הזית, הלימון והשום, מערבבים היטב ומוסיפים קצת מלח לפי הטעם.
מידע תזונתי
הסלט מכיל 160 קלוריות, 7 גרם חלבון, 7 גרם שומן, 14 גרם פחמימות, 2 מ"ג ברזל ו-76 מ"ג סידן. יש בו גם מגוון גדול של ויטמינים, נוגדי חמצון ומינרלים. אפשר לפרט על כל מרכיב תזונתי בנפרד, אך המסר החשוב הוא לגוון בצריכת ירקות שונים – כך תוכלו להיות בטוחים שתקבלו את כל הוויטמינים הנחוצים.
לפניכם מידע על היתרונות העיקריים של מרכיבי הסלט: גרגירי חומוס עשירים בחלבון ובברזל (אפשר להחליפו בקטניות אחרות, שחלק מהן ניתן להנביט ולאכול ללא בישול); נבטים הם מקור עשיר לשלל ויטמינים, נוגדי חמצון ומינרלים, במצב זמין מאד לעיכול (מומלץ להשתמש בכל סלט בנבטים מסוג אחר); זרעי חמניה הם מקור עשיר באבץ; שמרי בירה עשירים בחלבון ובברזל; פשתן טחון עשיר בחומצת שומן אומגה-3 (יש לטחון את הפשתן בסמוך לזמן האכילה!); שמן זית עדיף על שמנים אחרים, אך גם ממנו יש לצרוך במתינות; מיץ לימון עשיר בנוגדי חמצון ובוויטמין C.
צילומים: אור אמבר
מה חשבתם? ספרו לנו בתגובות!
http://anonymous.org.il/art660.html