ביל גייטס מקדם צמצום בצריכת הבשר
הפעילות לקידום צמחונות וטבעונות זכתה השבוע לעידוד מכיוון לא צפוי – ביל גייטס, מייסד חברת "מיקרוסופט" ואחד מאנשי העסקים הבולטים בעולם, יצא בקריאה להביא לצמצום בצריכת הבשר ולאימוץ אלטרנטיבות מהצומח.
לאתר של גייטס הועלתה מצגת בשם "The Future of Food" ("עתיד המזון"), בה מוסבר כי ייצור מזון מהחי צורך כמויות גבוהות יותר של קרקע, מים, ומשאבים אחרים ביחס לייצור מזון מהצומח, ולכן פחות יעיל בהזנת אוכלוסייה הולכת וגדלה של בני-אדם. המצגת ממליצה על מעבר למקבילי בשר מהצומח – שלטענתו של גייטס, הוא אינו מסוגל להבדיל ביניהם לבין בשר.
הטיעונים שמעלה גייטס בעד צמצום צריכת הבשר מתייחסים כמעט אך ורק לבזבוז המשאבים ולנזק הסביבתי לה אחראית תעשיית הבשר – ההתעללות בבעלי-חיים במשקים כמעט ואינה מוזכרת כלל. עם זאת, גם לפגיעה בבעלי-החיים ניתן למצוא אזכור באתר, בחלק המציג שאלות ותשובות מפי מייקל פולן, (אחד המבקרים הבולטים של תעשיית המזון המודרנית, מחבר הספר "דילמת השפע", ומיוצרי הסרט "מזון בע"מ"). בתגובה לשאלתו של גייטס לגבי הטעמים לצמצם בצריכת הבשר, פולן מסביר:
המצגת כוללת גם ראיון עם ג'וש טטריק, נציג חברת Hampton Creek Foods, המייצרת תחליפי ביצים מהצומח – ובו הוא מזכיר שהרוב המוחלט של הביצים הנמכרות כיום בארצות הברית מגיעות מתרנגולות הכלואות בכלובי סוללה צפופים, בהם אין להן כמעט כל מרחב תנועה.
על-אף שהאזכורים לפגיעה בבעלי-חיים תופסים מקום משני, יחסית, בדיון, ועל-אף שהעמדה שמציג גייטס היא מאופקת למדי (הוא אינו מדבר במפורש על המנעות מוחלטת מצריכת בשר, אלא רק על צמצום הצריכה) – הצטרפותו למעגל המתרחב של אנשים המבקרים את תעשיית המזון מהחי, מסמנת את המגמה הגוברת להכרה בבעיות המוסריות העולות מתעשייה זו.